Bjånes

Bjånesprosjektet startet i 2007, som et samarbeidsprosjekt mellom grunneierne på Bjånes og på Moldegård, sammen med utbyggerne Lie Gruppen, Storbergen Boligbyggelag (nå Obos) og Milepel, samt Os kommune. 

Siden den gang har det blitt utarbeidet, og i 2012 vedtatt, en helt ny kommunedelplan for området, der denne åpner opp for bygging av ca 1.200 - 1.500 nye boliger, i tillegg til en ny kultur og naturpark, mulig resorthotell, marinaanlegg, og en rekke aktivitets- og servicefasiliteter.

Når Bjånesprosjektet er ferdig utviklet vi det utgjøre en ny krins i Os kommune. Planområdet er på hele 2.200 da, og strekker seg fra Moldegaard til Hatvik. I dette vakre kystområdet langs Bjørnefjorden ligger Solstrand Hotell og ærverdige fritidseiendommer, og vår visjon er å utvikle den vakre kystlinjen langs Bjørnefjorden til et Vest-Norges "Provençe", et attraktivt kystmiljø for livsnytere i alle aldersgrupper.

Utbyggerne har nylig samlet sine utbyggingsinteresser i et nytt felles selskap, Bjånes Fjordboliger AS, der GSE Sandvik AS, Milepel AS, LieGruppen AS og Obos AS (tidl. StorBergen Boligbyggelag) er felles eiere.

Obos (tidl. StorBergen Boligbyggelag) har management på prosjektutvikling av Bjånes, og der det fra 2014 er påtrykk for å få startet opp med detaljregulering for de første byggetrinnene av prosjektet. Det er forventet at første byggetrinn vi starte opp i løpet av 2018.Bjånes Flyfoto 1
Bjånes Flyfoto 2
Bjånes Flyfoto 1